14.10.12

΄΄Γράμμα στο Harvard.΄΄

    Για όσους δεν γνωρίζουν την λέξη ΄΄Ντεμέκ΄΄, που πρόσθεσα στην αρχική σελίδα του προσωπικού μου,ντεμέκ,ιστολογίου,όσο και αν σας φαίνεται ασήμαντη και επιπόλαια,έχει ιδιαίτερη σημασία.
    Ζούμε σε εποχές όπου κυριαρχεί η λογική του παράλογου.Επικράτησε η συμπεριφορά των ΄΄δήθεν΄΄,ή μάλλον καλύτερα η επικοινωνιακή παρουσία των ΄΄δήθεν΄΄ σοβαρών.
      Θα μπορούσα να αναφερθώ σε πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων οι οποίοι κάποιες άλλες εποχές,ίσως και να αποτελούσαν πρότυπα,ήρωες,παραδείγματα,ινδάλματα για την πλειοψηφία των νέων.Παρακολουθώ περίεργους τύπους αλλά και θεσμικά, αντιπροσωπευτικά δείγματα,επιφανών πολιτών και πολιτικών και άλλων, ΄΄γιαλαντζί΄΄, προσωπικοτήτων  οι οποίοι με στόμφο μιλούν,κατηγορούν,ισχυρίζονται,υποστηρίζουν, καυχώνται, πως τα ξέρουν όλα.Θα μου πείτε τώρα.΄΄Και εγώ, τι να κάνω,ρε φίλε΄΄;΄΄Τι με νοιάζει εμένα΄΄; Δίκαιο θα έχουν!
     ΄΄Ντεμέκ΄΄πολιτικοί,ντεμέκ σοβαροί,ντεμέκ πατριώτες,ντεμέκ αριστεροί,ντεμέκ φιλελεύθεροι ντεμέκ δημοκράτες,ντεμέκ δημοσιογράφοι,ντεμέκ δικαστές,ντεμεκ Κυβέρνηση,ντεμέκ αντιπολίτευση.
      Όπου σταθείς, όπου βρεθείς,ακούς και βλέπεις, δήθεν, τύπους.Ακόμα και σε αυτό το πανελεύθερο διαδίκτυο σχολιάζουν, ντεμέκ, ανήσυχοι,ατρόμητοι,επαναστάτες, των πλήκτρων.Με ανώνυμα σχόλια,χωρίς το θάρρος της γνώμης,οπλισμένοι με όπλα, άσφαιρα.Υπογράφουν,κάνοντας αντίσταση,ως ΄΄Ο ατρόμητος Έλληνας΄΄,΄΄Ο Γιώργος ο Κερκυραίος΄΄,΄΄Ο δεξιός ψάλτης΄΄,΄΄Ο αριστερός Τσε και βάρα΄΄ Ο ΄΄ όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω΄΄.
     Φυσικά δεν υπάρχει τίποτα παράδοξο σε όλα αυτά.Είναι γνωστό πως αυτοί είμαστε.Δεν γίνεται διαφορετικά. Ντεμέκ πολίτες, μέσα σε ένα ντεμέκ κράτος.
    Κλασικό παράδειγμα ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου.Θα επιμείνω στην περίπτωση του μαλάκα, διότι διακρίνω,(λογική αντίδραση) μια εμμονή, στην πανεπιστημιακή του πορεία.Πολύς κόσμος αντιδρά και διαμαρτύρεται ποικιλοτρόπως και, αδίκως για μένα,επειδή ο άνθρωπος έκανε τα όνειρά του πραγματικότητα!Μάλιστα αρκετοί στέλνουν επιστολές όπου εκφράζονται, άσχημα θα έλεγα, για τον ΄΄μαλάκα΄΄!Εξηγώ παρακάτω την άποψή μου για τα λάθη που διακρίνω!!!
    .Πρώτον.Σε αυτήν την περίοδο της κρίσης,όλα τα καλά μυαλά φεύγουν στο εξωτερικό.
     Δεύτερον.Όλα τα IV league Πανεπιστήμια της USA, έτσι δουλεύουν.Άσε που το HARVARD KENNENDY SHCOOL δεν είναι πανεπιστήμιο.Είναι ντεμέκ, και αυτό.
     Τρίτον.Ο άνθρωπος δεν διδάσκει.Λέει κάποιες μαλακίες,από έδρας,κινείται, λίγη ώρα, μπροστά στο ακροατήριο(όχι απαραίτητα φοιτητές) και πληρώνεται (όχι από το Harvard) αλλά από την Αγγελοπούλου ή τον Κόκκαλη. Σε αυτά, οι Αμερικανοί είναι γάτες με πέταλα.Με λίγα λόγια,κάνουν στην πράξη,κρατάνε,ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που λέει ο Γιωργάκης.
     Τέταρτον.Ακόμα και εκεί,είναι ΄΄ωσεί παρών΄΄.Συνεχώς σε φύλλο πορείας τον έχουν.
     Όμως το πρόβλημα μου δεν είναι αυτό.Το έγραψα και θα το ξαναγράψω.Αυτός,ας πάει όπου θέλει.Κουμάντο στο Harvard δεν μπορούμε να κάνουμε.Άλλωστε υπάρχει και ο κίνδυνος να εισακουστούν οι επιστολές διαμαρτυρίας και οι Αμερικανοί να μας τον στείλουν πίσω,πακέτο.Αυτός δεν είναι σαν τον άλλον,να πάρει μια κολόνα στην Βουλή και να κρυφτεί από πίσω, να ησυχάσουμε. Αυτός ο άνθρωπος, νομίζει, ότι είναι συγχρόνως και βουλευτής.Εξακολουθεί να πιστεύει ότι μας είναι απαραίτητος.Με ότι αυτό συνεπάγεται.Όχι πως θα μας λείψει αλλά, για το τυπικόν της υπόθεσης,μιας και το 299  δεν διαιρείται ακριβώς,ερωτώ μήπως πρέπει να τον αλλάξουμε;Μήπως πρέπει να παραιτηθεί;Τα έξοδα χαλάλι, αν είναι,να γλυτώσουμε.Και μην νομίσετε πως είναι λίγα.Αυτό το καρναβάλι εκτός από βουλευτής ήταν και πρωθυπουργός,τρομάρα μας. Αναγκαστικά δικαιούται κανά δυο τρία γραφεία,κομπλέ.Έπιπλα,κομπιούτερ,τηλέφωνα,πίνακες,φρουρούς,επιστημονικούς συνεργάτες, μετακλητούς αποσπασμένους,ιδιαίτερους,μεταφραστές,γραμματείς,(για φαρισαίους δεν ξέρω),νοίκια,μισθούς.Βέβαια γεννάται ένα ερώτημα.Μήπως να στείλουμε,οι περισσότεροι, γράμματα στο Harvard να τον κρατήσουν, να τον προβιβάσουν από επισκέπτη σε μόνιμο,μπας και γλυτώσουμε εμείς εδώ;Λέω τώρα!Για σκεφτείτε το λιγάκι!!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.