11.2.12

Τελειώσανε τα ψέμματα!!!!!

 Έφτασε η ώρα να φωνάξουμε,όλοι μαζί,ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.

   Το ποιο απαραίτητο προσόν όλων αυτών,των πολιτικών ανθρώπων,που παίζουν με τις τύχες μας,είναι η ειλικρίνεια.Ούτε η απόδοση,ούτε η σοβαρότητα,ούτε η μόρφωση,ούτε η εμπειρία,ούτε ο επαγγελματισμός,ούτε η ηθική,ούτε τα λευκά ποινικά μητρώα,ούτε τίποτα.Μόνο αυτοί που αγαπούν την αλήθεια,μόνο αυτοί που αποδεδειγμένα δεν λένε ψέμματα,έχουν το δικαίωμα να πολιτευτούν.Κανένας δεν πρέπει να μπορεί να βάλει υποψηφιότητα, για οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα, αν διαπιστωθεί ότι λέει ή είπε στο παρελθόν ψέμματα.Τι να το κάνω εγώ αν κάποιος βουλευτής,υπουργός,Δήμαρχος ή ότι στο διάολο είναι,έχει τελειώσει πέντε πανεπιστήμια,έχει ύφος δέκα καρδιναλίων,είναι γιος του GRAND PAPA,μας υπόσχεται λαγούς και πετραχήλια,φαίνεται ως ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου,αλλά είναι ΨΕΎΤΗΣ!

    Μάλιστα, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος εξέτασης,αξιόπιστος, επιστημονικός,με σύγχρονα και εξελιγμένα μηχανήματα καθώς και ειδικοί εκπαιδευμένοι διερευνητές που μπορούν,στο πιτς φιτίλι,να βρουν πότε κάποιος ψεύδεται.Αναφέρομαι στον ανιχνευτή ψεύδους.Ήδη,εδώ και πολλά χρόνια,οι συγκεκριμένες εξετάσεις γίνονται σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες με αντικειμενικό σκοπό να αποτρέψουν τις ψεύτικες δικαιολογίες.Στις ΗΠΑ, οι Αμερικάνοι, χρησιμοποιούν τους ανιχνευτές ψεύδους σε περιπτώσεις εξακρίβωσης, επαλήθευσης στοιχείων και μαρτυρικών καταθέσεων, στα δικαστήρια.Επίσημα, δεν αποδέχονται και καταρρίπτουν τα υπερασπιστικά άλλοθι, όλων αυτών των κακοποιών, που διώκονται ποινικά, όταν διαπιστώνεται ότι δεν λένε αλήθεια.
    Υπάρχουν εξειδικευμένοι εξεταστές,ψυχίατροι,ψυχολόγοι,ερμηνευτές της ανθρώπινης συμπεριφοράς,που καταλαβαίνουν από την παραμικρή κίνηση του σώματος,του προσώπου,των ματιών,των βλεφαρίδων,από τα λεγόμενα,ακόμα και το παραμικρό παραμύθι.Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις που κάνουν μπαμ από μακριά ότι είναι ψεύτες.
     Είπα ΨΕΥΤΕΣ και στο μυαλό μου ήλθε ο Καρατζαφέρης.Κλασικό παράδειγμα ανθρώπου που κατάφερε με τα ψέμματα να κοροϊδέψει χιλιάδες αφελείς ψηφοφόρους με αποτέλεσμα να καταφέρει να μπει αρχικά στην Ευρωβουλή και μετά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.Αν και πολλοί προσπάθησαν να προειδοποιήσουν για το ποιόν του,έφτασε στο σημείο ο αθεόφοβος, να γίνει και ρυθμιστής, συμμετέχοντας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου!
     Δεν αμφισβητώ πως και οι άλλοι δεν είναι καλύτεροι και πρέπει να περάσουν, επίσης, από ''ανιχνευτή ψεύδους αλλά η περίπτωση Καρατζαφέρη είναι κλασικό παράδειγμα ΨΕΥΤΗ πολιτικού.
Εδώ που τα λέμε,ο Θεός να τον κάνει πολιτικό!Αν και πρέπει να παραδεχτούμε πως αποτελεί τεράστια επιτυχία που αυτός,ένας αγράμματος,ένας άφιλος,ένας άνθρωπος που δεν είχε εμπιστοσύνη ούτε στην ίδια την μάνα του, κατάφερε να γίνει αυτό που δεν μπόρεσαν τεράστιοι και εμπειρότεροι πολιτικοί πριν από αυτόν.Μια με την τάχα μεγάλη του αγάπη για την Εκκλησία,μια με την δήθεν του καλοσύνη και φιλανθρωπία,μια με τον  ψεύτικο Πατριωτισμό του,μια με το πλασματικό του ενδιαφέρον για το καλό του απλού κόσμου,μια με την εικονική εναντίωση στους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και πολιτικούς,με συνεχείς κολοτούμπες, όπως πολύ καλά τον χαρακτήρισαν,με συνεργάτες που λειτουργούσαν ακριβώς όπως αυτόν,πέτυχε να εξαπατήσει τους πάντες,ως παιδί της αγοράς, λαϊκός και αγωνιστής με πίστη στις παραδόσεις,έγινε αυτό που με την κοινή λογική φαντάζει σήμερα αδιανόητο.
     Στηρίχτηκε στην άγνοια,στην απόγνωση,στον θυμό,στην ανεπάρκεια των υπολοίπων κομμάτων,με λαϊκισμούς,ανακρίβειες και σωρεία ψεμμάτων για ''κλέψει''την ψήφο του 7,5% του Ελληνικού λαού.
    Ξεκίνησε ως ο γιος του σανοπώλη που δούλεψε, μοιράζοντας και κλέβοντας γάλα,διαφημιστής του''από έξω άνεση και από μέσα εμφάνιση'',έγινε πράκτορας μοντέλων, ακολούθησε καριέρα πωλητή πειρατικών τσοντοβιντεοκασετών,κατάφερε,πάλι με τα ψέμματα, να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό Πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ είχε άδεια τοπικού σταθμού έτσι ώστε είχε την δυνατότητα να ''μπει'' σε πολλά σπίτια,και αρπάζοντας την ευκαιρία που του δόθηκε με την επιλογή Τζανετάκη από την ΝΔ με εκείνο το 14% στην Αθήνα, βρέθηκε με δικό του κόμμα!Από εκεί και πέρα, όλο το σύστημα δούλευε για αυτόν.Το ΠΑΣΟΚ τον ήθελε και τον στήριξε αφού ''έκοβε'' από την ΝΔ.Οι διαπλεκόμενοι τον προώθησαν προσδοκώμενοι ανταποδοτικά οφέλη,όπως και αυτά φαίνονται σήμερα.
     Με την δύναμη που του παρείχε το Τηλεάστυ παρουσίασε μια απολύτως ψεύτικη εικόνα στους ανυποψίαστους τηλεθεατές.Το πρωί έδινε το βουλευτικό αυτοκίνητο σε ''μια λαική οικογένεια'',''μιλημένους ανθρώπους'',κάνοντας τον χουβαρντά,το παρουσίαζε στις εκπομπές του και το βράδυ χωρίς να το ξέρει κανείς,το έπαιρνε πίσω!Μιλούσε για ''Ρήξη και ανατροπή'' του συστήματος και μετά έλεγε για πολυκατοικίες συγκατοίκηση, και άλλα παραμύθια. Έφτασε μάλιστα να συγκυβερνήσει με αυτούς, που τάχα ήθελε να ανατρέψει!Μαζί με τα άλλα του εξαπτέρυγα από την μια έβριζε τους μετανάστες για να κερδίσει την ψήφο των συντηρητικών και από την άλλη διέδιδε πόσο τους αγαπούσε και τους είχε στην δούλεψή του,μπας και ''τσιμπήσει'' κανείς κεντροαριστερός. .Μέχρι και τάβλι έπαιζε μαζί τους.Κουβαλούσε τις κάμερες μαζί του για να δείχνει τις ελεημοσύνες του και τις μεγαλοσταυρίες του,ως φιλάνθρωπος και καλός Χριστιανός αλλά λοξοκοίταζε και τους Δωδεκαθειστές όπως τον κατηγόρησε ο Παπαθεμελής. Κατά καιρούς εγκαινίαζε και ''έχτιζε'' εκκλησίες, ενώ στην πραγματικότητα ήταν κάτι μικρά εκκλησάκια σαν αυτά που υπάρχουν στους δρόμους.Στην εκπομπή του είχε πάντα από πίσω κάποια εικόνα ενός Αγίου αλλά στην πραγματικότητα στις 5 κουβέντες του οι 4 ήταν βλασφημίες.Δεν τρώει κρέας,λέει, γιατί δεν θέλει να πάρει την ζωή ενός ζωντανού ενώ στην πραγματικότητα ''χλαπακιάζει''κρέας τρεις φορές την ημέρα.'Έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Τσίπρα για χουντικό,ένα παιδί που δεν ήταν γεννημένος την εφταετία,αυτός που είχε δεκάδες χουντικούς στελέχη,συνομιλούσε συχνά με τους συνταγματάρχες ακόμα και σε εκπομπές του και δεν υπήρχε γραφείο τοπικής επιτροπής του ΛΑΟΣ χωρίς αφίσες του ''πουλιού''ή του Παπαδόπουλου.Και καλά,δεν θα κάτσω να κρίνω τις πολιτικές του πεποιθήσεις αλλά ,χωρίς ντροπή,ο ίδιος, πολλές φορές, είπε ότι είχε βάλει αφίσες και του Τσε!!!!Ζήτησε να ''βαπτίσουν ''μια αίθουσα της Βουλής ΄΄Γρηγόρης Λαμπράκης'',ενώ είχε στην Κεντρική του επιτροπή, τον γιο, αυτού που οργάνωσε την δολοφονία του Λαμπράκη!!!
    Κάνει τον ανήξερο στην υπόθεση Καραμπέρη αλλά απαγορεύει τον Βελόπουλο να εμφανίζεται μέχρι να ξεχαστεί το θέμα,η σιγανοπαπαδιά.Φώναζε εναντίον του Εφραίμ και σε λίγο καιρό τον χάιδευε,βλέποντας το ''ρεύμα''στους θρησκόληπτους.Κατηγορούσε τον Παπαδήμο πως ήταν μετριότητα και σε ελάχιστο χρόνο τον έγλυφε.'Έκανε τον καμπόσο μέχρι να τους πείσει να τον βάλουν στην Κυβέρνηση.Μόλις αντελήφθη την πτωτική πορεία του κόμματος στις δημοσκοπήσεις άλλαξε τροπάριο.Πριν λίγο καιρό, ντεμέκ αναγκάστηκε και  ψήφισε το μνημόνιο, για το καλό των καημένων των συνταξιούχων και μισθωτών,και σήμερα για τον ίδιο λόγο,πάλι χωρίς ντροπή, κάνει το ακριβώς αντίθετο.Άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ.Το κακό είναι πως είναι πανούργος και καταφέρνει να κρύβεται.Με τόσα ψέμματα, αν ήταν ο Πινόκιο, η μύτη του θα έφτανε από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα!
     Θα μπορούσα να γεμίσω μιά εγκυκλοπαίδεια με τα ψέμματα του Καρατζαφέρη.Ο άνθρωπος,θα μπορούσε να κερδίσει, άνετα,το βραβείο του πρωταθλητή στο ψέμα!!
    Επειδή όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια καθώς επίσης ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται,νομίζω ότι ήλθε το τέλος του.Στην Ελληνική ιστορία θα γραφτεί ως ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός(λέμε τώρα).
    Στο καινούργιο σύνταγμα, που πιστεύω ότι θα αναθεωρηθεί πολύ σύντομα,πρέπει,υποχρεωτικά,να αναγκάζει όλους τους υποψήφιους πολιτικούς να περνούν εξετάσεις από τους ανιχνευτές ψεύδους!
Μόνο έτσι μπορούμε να προστατευτούμε στο μέλλον από παρόμοιες περιπτώσεις.
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ!!!!!!
  

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εσενα με ποια ψεματα μητσο σεπεισε να τον ακολουθησεις?

Ανώνυμος είπε...

εδω εσενα παραμυθιασε ρε μητσο ποσο μαλλον τους αφελεις

toErwthmatologio είπε...

Αγαπητοί φίλοι, γνωστοί ''ανώνυμοι'',η κατάσταση που έχουμε περιέλθει, δυστυχώς,μου δίνει το δικαίωμα να υποστηρίξω την δικαιολογημένη επιλογή μου.Η έγκαιρη διαπίστωση για το που πάνε τα πράγματα,με οδήγησε σε μια αυτονόητη αντίδραση.Το σύνθημα ''ΡΉΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ''ομολογώ πως ήχησε στα αυτιά μου πολύ ελκυστικό.Χωρίς να χρωστάω σε κανέναν απολογητικές δικαιολογίες ως απάντηση για την επιλογή μου,απλά για την συνειδησιακή μου υστεροφημία,θεωρώ πως έκανα το καθήκον μου.Πιστεύω ότι, στο παρελθόν,υπήρξαν άνθρωποι,αξιόλογοι,με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα,άνθρωποι που άξιζαν να φθάσουν εκεί που έφθασαν,ίσως και παραπάνω,παρόλλα αυτά προτίμησαν να ακολουθήσουν τον εύκολο δρόμο,αδικώντας τον εαυτό τους.Έναν δρόμο που επέλεξαν οι άλλοι,οι περισσότεροι, μέτριοι,ολίγοι,ανεπαρκείς,Έλληνες ''συνάδελφοι'', εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.Αυτοί που με την βοήθεια της κομματικής ''προβιάς''καρπώθηκαν όλα εκείνα τα οφέλη της ''κοπαδιαστής υποτέλειας''.Άλλωστε στην εποχή που ζούμε,υπάρχουν άπειροι ''γάμοι'' που ύστερα από μακροχρόνια συμβίωση καταλήγουν σε διαζύγιο.Εγώ,ούτε καν σε αρραβώνα έφτασα!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μήτσο. Επειδή είμαι ένας από τους ψυχολόγους που ακολουθούν την τεχνική Erkman (1999) μπορώ με τις γνώσεις μου να σε διαβεβαιώσω ότι πιο πολύ έχω εκπλαγεί με τις κωλοτούμπες του άδωνις παρά τις αλλαγές τακτικής του ο Καρατζαφέρης. Μιλάει για τον Σαμαρά και δείχνει αηδία, μιλάει για το μνημόνιο και δείχνει ότι κάτι παραπάνω θέλει να πει και κρατιέται, μιλάει για τον άδωνι και βλέπεις πίκρα. Όταν μιλάει για Ελλάδα περηφάνια. Μην μας βάζεις εμάς τους ψυχολόγους που διαβάζουμε microexpressions σαν υποστήριξη στο άρθρο σου γιατί δυστυχώς θα σε απογοητεύσουμε. Εάν θέλεις να ξέρεις ποιοι πολιτικοί λένε ψέματα ανοιχτά με γραμμένο το ψέμα στο πρόσωπο τους διάβασε για χρόνια Tomkins, Mead kai Erkman και θα καταλάβεις πολλά. Αλλιώς εάν δεν έχεις το καιρό ρώτησε μας. Πάντως στον καρατζαφέρη διακρίνω πολλά. Ωμά ψεύδη πάντως όχι. (όχι ότι δεν έχει πει ποτέ του ψέματα βλ. όταν μιλούσε για τον βορίδη και εάν θα του έφευγε. Φως φανάρι).

toErwthmatologio είπε...

Όπα, καλώς τον!Καιρό είχαμε να ακούσουμε την γνώμη και ενός ειδικού, τον οποίον και ευχαριστούμε.Το δικό μου ζητούμενο,αγαπητέ μου,ήταν να τονίσω την ανάγκη επιβολής του μέτρου,ανίχνευσης ψεύδους.Φυσικά,σημασία δεν έχουν τα microexpressions or the megaexpressions!Λένε ή όχι ψέμματα; Όλοι τους.Τώρα,σχετικά με το ποιος λέει περισσότερα ή μεγαλύτερα,να μου επιτρέψεις να ξέρω καλύτερα.Συμφωνώ, όμως, με τα σχόλια σου για τον τηλεπωλητή,απόλυτα.Πάντως εσείς οι ειδικοί,είστε απαραίτητοι στην εφαρμογή του μέτρου.Όσον αφορά την διαδικασία,εγώ,ΔΕΝ δήλωσα ποτέ,ότι είμαι ειδικός.